Árbitro(s) asistente(s) Anxo Botana Rey Jorge García Pintos
40 espectadores

1 (5) - 1 (4)

Copa do Sar (1/16)

Despois do empate a 1-1 (vs. Lamela) o domingo no campionato ligueiro, este martes festivo recibiamos a un clásico do fútbol galego como é o CD Lalín.

Outro equipo de 1ªRexional (inda que foi un fixo na terceira división nos pasados anos) ó que nos enfrontamos neste debut na competición da Copa do Sar.

Nunha primeira metade con escasas ocasións salientables, unha xogada por banda a media hora de xogo foi rematada por Anxo García (1-0, min. 28). Tralo gol e posterior lesión de Manu Pardo, o Lalín poría mais intensidade no ataque gozando da súa mellor ocasión cun remate o pau. O empate chegaría case na seguinte xogada, e a piques de rematar o tempo, cunha boa combinación dos xogadores do Lalín que acabaría cun disparo cruzado dende fora da área (1-1, min. 45). Sen tempo para o saque, o colexiado pitaría o descanso.

Na saída do segundo tempo, o CD Lalín sairía mais enchufado e tería as suas mellores oportunidades para adiantarse no marcador. O Zona Vella aguantaría, e cos trocos que deron novos folgos, disporia nos derradeiros 15 minutos de diversas ocasións moi claras para levala victoria.

Co empate final, a tanda de penaltis decidiría o que pasase a seguinte ronda. Anotaríamos os dous equipos os tres primeiros lanzamentos, fallariamos o 4 penalti os dous. E no desempate, detería  A. Couselo para despois anotar Anxo García o definitivo.

3-3 ❌ (fora)

3-3 Jorge Castiñeiras  ❌ (parada CD Lalín)

3-4

4-4 ✅ Diego Martinez

4-4 ❌ (parada A. Couselo)

5-4 ✅ Anxo García

Próximo encontro ligueiro: domingo 24 Marzo as 17:30 / SD Deixebre / O Peteiro (Deixebre)

Próximo encontro Copa do Sar (1/8): mércores 1 de Maio as 18:00 / SD Abanqueiro / A Charca (Abanqueiro)